Kaip išsaugoti sveiką pilvą Indijoje?

Kelionių patarimas

Turite klausimų? Mielai į juos atsakysiu - Gabrielė

Rašykite man arba skambinkite tel.:
+370 686 08919

Klauskite

Dalintis:

Vienas iš nerimų prieš keliaujant į Indiją yra "Ar pavyks išvengti problemų su pilvu?" Labai daug kas priklauso nuo jūsų organizmo - kai kurie keliautojai ragauja viską, per daug nesisaugo ir neturi jokių nesmagumų, o kiti - suriečiami vos nusileidus, dar nespėjus nieko nė į burną paimti.

Paprastai keliaujantiems patariam: plaukite rankas, žiūrėkite ką geriate. Dar lietuviai labai mėgsta "tradicines dezinfekcines priemones iš vidaus", prie jų pridėčiau ir gerųjų bakterijų vakarais. O štai keli patarimai iš lonelyplanet.com, kaip rinktis maistą ir ko labiausiai saugotis:

1. Duokite sau kelias dienas apsiprasti prie vietinės virtuvės, ypač jei nesate įpratę prie aštraus maisto.

2. Juk žinote taisyklę - eikite paskui minią. Jei vietiniai vengia tam tikro pardavėjo, ir jūs taip darykite. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kas yra klientai - vietos populiaros šeimų tarpe yra saugiausios.

3. Apžiūrėkite kaip pardavėjas valo savo įrangą ir kaip maistas yra uždengtas. Jei kepama aliejuje, žvilgterėkit ar jis švarus. Jei puodas ar keptuvė purvini, yra maisto likučių ar per daug musių, nesidrovėkite pabėgti.

4. Nesistebėkite, jei užsakius aliejuje keptų užkandžių virėjas vėl juos įmes į keptuvę. Įprasta, kad užkandžiai yra pusiau paruošiami, o užbaigiami tik klientui užsakius. Iš tiesų taip net geriau - kepant tikrai žus bet kokie parazitai 🙂

5. Venkite valgyti gatvėje mėsą, na nebent vieta tikrai turi labai gerą reputaciją ir pilna žmonių.

6. Sulčių pardavėjų higienos situacija labai įvairi - būkite atsargūs. Prašykite, kad sultis spaustų prie jūsų akių, jokio ledo stiklinėje.

7. Nesusiviliokite blizgančiais supjaustytais arbūzais ar kitais vaisiais, kurie yra paprastai apšlakstomi abejotinos kilmės vandeniu, kad išlaikytų prekinę išvaizdą.

Skanaus!

Prieskoniai-Indija_Kochinas