Jeigu esate Argentinoje, paragaukite Lagrima
Tai kava „pradedantiesiams“mažas puodelis virinto pieno, puri puta ir lašelis espresso. Taip taip, tik lašelis, o tai turbūt ne pats geriausias variantas žvaliam rytui. Taigi, tikri kavos mėgėjai turėtų paprašyti baristos café en jarrito (dvigubo espresso) arba cortado (espresso su nedaug pieno).
{{ travels:display id=10 date=169 }}
Jeigu esate Etiopijoje, būtinai sudalyvaukite tradicinėje kavos ceremonijoje
Jebena buna – kavos gėrimo ceremonija, kurią privalote patirti būdami Etiopijoje. Ceremonijoje išvysite moterį tradiciniais rūbais, ji po truputį skrudins šviežias kavos pupeles žarijose ir tada jas sumals. Tuomet kava moliniame puodelyje ilgu kakleliu (jebenoje) bus užpilama vandeniu ir verdama tol, kol per jebenos viršų pradės veržtis garai. Galiausiai, ant jebenos uždedamas medvilninis filtras ir kava pilama į mažesnius rankų darbo puodelius. Nors daugelis yra pripratę kavą pagardinti cukrumi, kai kuriuose Etiopijos regionuose vietoje cukraus yra naudojama druska ar sviestassakoma, kad žiupsnelis druskos susilpnina kavos kartumą. Tokios ceremonijos Etiopijoje gali tęstis net kelias valandas, nes dalyviai turi išgerti tris tokius kavos puodeliustam, kad juos lydėtų sėkmė.
{{ travels:display id=22 date=171 }}
Jeigu esate Indijoje, užsisakykite Kaapi
Tai puodelis labai stiprios kavos, verdamos su cikorija, pienu ir cukrumi. Kai kuriose Indijos kavinėse ši kava vadinama „vieno metro kava“ arba „vieno jardo kava“, nes prieš patiekiant, iš maždaug vieno metro aukščio, kava perpilama iš vieno puodelio į kitą. Tai suteikia kavai ploną burbuliukų sluoksnį.
{{ travels:display id=110 date=239 }}
Jeigu esate Japonijoje, paragaukite kavos iš aparato
Ši šalis garsėja visko prikrautais automataisčia galima įsigyti bet ko, nuo gėlių puokštės, budistų pakabukų iki keptų sumuštinių ar gyvų omarų. Taigi, visai nenuostabu, kad čia taip pat nemažas kavos pasirinkimas. Tik įmeskite į aparatą savo jeną ir nuspręskite, norite karštos ar šaltos kavos, išsirinkite firmą (pavyzdžiui, Boss firmos Tommy Lee Jones kavos) ir skanaukite!
{{ travels:display id=111 date=156 }}
Jeigu esate Vietname, išmėginkite kavos su kiaušiniais
Skaitant vietnamietiškos kavos ingredientų sąrašą, atrodo, kad skaitomas pyrago receptas (štai vienas keistesnių: kava, kiaušinių tryniai, kondensuotas pienas, cukrus, sviestas ir sūris). Ši kava su kiaušiniais nelabai skiriasi nuo mochos skonio kremo. Gėrimas išrastas Hanojuje 1940 m., kai buvo šviežio pieno stygius, todėl imti naudoti kiaušiniai. Vietiniai ne iš karto pamėgo tokį gėrimą. Kiaušinis turi būti gerai išplaktas, vengiant jo virimo karštoje kavoje, tam, kad per daug neišryškėtų kiaušinio skonis. Bet, po kelių metų eksperimentavimo, kava su kiaušiniais tapo labai populiariu gėrimu Hanojuje.
{{ travels:display id=107 date=218 }}